Vuković: Pozvaćemo naše prijatelje iz građevinske mafije da pomognu FK Zabjelo

Prošle subote je na Zabjelu, autonomnoj pokrajini unutar opštine Podgorica, zvanično otvoren novi park. Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, nije naišao na prijatan doček prilikom otvaranja parka, budući da ga je grupa Zabjelčana dočekala uvredljivim transparentima i pjesmom.

Glavni razlozi protesta grupe građana bili su teško finansijsko stanje Fudbalskog kluba Zabjelo, koji je pred gašenjem, kao i devastacija podgoričkog brda Ljubović. Gradonačelnik je saslušao okupljene građane i poručio da ima razumijevanja za njihove probleme. Dogovoren je i sastanak između navijača FK Zabjelo i predstavnika Glavnog grada, na kome bi se pokušalo pronaći neko rješenje za klub.

Vuković, kome je nedavno DPS ponovo omogućio pristup internetu nakon jednomjesečne zabrane, jutros je na svom Fejsbuk nalogu izrazio zadovoljstvo otvaranjem parka i razgovorom koji je imao sa građanima.

„Prilikom obilaska, imao sam priliku da razgovaram s jednim brojem navijača FK Zabjelo. Osim transparenata koji su, ne samo nekulturni, već i nekorektni, razgovor je uglavnom bio pristojan i, što je još važnije, koristan”, naveo je Vuković.

Doček gradonačelnika Podgorice u autonomnoj pokrajini Zabjelo

Gradonačelnik je poručio i da aktivno radi na rješavanju problema koji su iskazali nezadovoljni građani.

„Sadašnja gradska uprava je pomagala sport više nego bilo koja druga. Prethodnih godina smo pružali značajnu finansijsku pomoć FK Budućnost, FK Kom, OFK Titograd… Čak smo i FK Zabjelo otpisali ogroman dug za vodu. Nadam se da će nezadovoljni građani, umjesto političkih okupljanja, prepoznati našu spremnost da pomognemo i biti produktivan sagovornik. Već smo u kontaktu sa našim prijateljima iz građevinske mafije, kao što su Normal Company, Čelebić, Bemax, ali i neki drugi. U prošlosti su nam uvijek izlazili u susret, nadam se da će tako biti i ovog puta.“

Politički analitičar i jedini dobitnik Pulicerove nagrade u istoriji Crne Gore, Ljubo Filipović, pozvao je gradonačelnika da ne popušta „četnicima“ koji su organizovali protest na Zabjelu.

„Imam pouzdane informacije da grupa ljudi koja se u subotu okupila na Zabjelu uopšte nije iz tog dijela grada, ni iz Podgorice. Radi se o ubačenim elementima iz Republike Srpske, koji su tu da u ime vlasti rade na destabilizaciji države. Nadam se da gradonačelnik neće dozvoliti „četnicima“ da mu kroje politiku“, poručio je Filipović na svom Tviteru.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci