Ekskluzivni intervju sa Miodragom Vlahovićem, (bivšim) ambasadorom Crne Gore u Vatikanu

Otkrivamo zašto drži psa-igračku u svojoj kancelariji

Opozvani ministar Crne Gore u Vatikanu je ovih dana jedna od najaktuelnijih tema u domaćim medijima. Nakon opoziva od strane ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Vlahović je prošle nedjelje zamijenio bravu na ulazu, a zatim i istjerao iz ambasade privremenog otpravnika poslova kojeg je imenovalo ministarstvo. Uprkos opozivu, Vlahović nastavlja da uredno obavlja ambasadorske obaveze. Tako se u proteklih nekoliko dana sastao sa turskim, a zatim i sa izaslanikom EU u Vatikanu.

Pažnju javnosti je privukla i slika koju je Vlahović objavio na svojim društvenim mrežama (ispod). Na slici se vidi Vlahović u društvu svog psa. Kuriozet je to što je pas na slici igračka. To je i bio povod za naš razgovor.

Pouzdano: Javnost zanima priča iza psa-igračke koji se pojavljuje na Vašoj slici. Možete li nam reći nešto više o tome?

Vlahović: Da, našu javnost sve nešto interesuje. Ali eto, u diplomatiji sam već dugo i nije mi problem da bilo šta pojasnim. Slika je nastala u mojoj kancelariji za sastanke u ambasadi. Pas koji se vidi na slici je replika pravog psa kojeg imam kod kuće u Crnoj Gori. To je cijela priča.

Pouzdano: Zašto ste se odlučili baš za repliku ljubimca?

Vlahović: A odakle znate da je samo ljubimac? Upozorili su me da ne pričam o ovome, ali kad ste već tako znatiželjni, ne stidim se da kažem da su na trosjedu i replike članova moje porodice, žene i djece. Ne vidim u tome nikakvu sramotu. Jednostavno, nedostaje mi ta porodična atmosfera i na ovaj način pokušavam da je simuliram dok se ne vratim.

Pouzdano: Po pisanjima medija, taj povratak je sve bliži? Da li imate neke planove za budućnost?

Vlahović: Nećete me isprovocirati ovakvim pitanjima. Znam šta je moj posao i nastaviću da ga obavljam pošteno i odgovorno kao i do sad. Ako možemo da završavamo, imam sastanak uskoro…

Pouzdano: Imate li nešto da poručite našim čitaocima za kraj?

Vlahović: Imam da poručim onima koji me prozivaju ovih dana, a oni neka shvate kako hoće.

Ja sam Ambasador, od srca i duše,

Nisam ja od onih – kako vitar puše.

Obično pred spavanje uz neko vino slušam legendarnog Miša Kovača.

Pouzdano: Hvala Vam što ste izdvojili vrijeme za naš portal, gospodine Vlahoviću.

Vlahović: Gospodin Ambasador, moliću. Doviđenja.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci