Malagurski snima dokumentarni film o direktoru bioskopa koji je odbio prikazivanje njegovog filma

Radni naslov: „Težina filmskog platna“

Poznati srpsko-kanadski filmski režiser i producent, Boris Malagurski, najavio je skoru ekranizaciju svog novog dokumentarca, koji nosi radni naziv „Težina filmskog platna“. Protagonist ovog ostvarenja je sam Malagurski, koji opisuje diskriminaciju i muke sa kojima se suočavao prilikom prikazivanja svog drugog ostvarenja, „Crna Gora – Podijeljena zemlja“.

Na društvenim mrežama smo prethodnih sedmica već imali prilike da vidimo i isječke iz novog filma. Malagurski u svom prepoznatljivom, ponekad i suviše grafičkom stilu, do detalja opisuje patnju kroz koju je sa svojim timom prolazio u pokušajima da svoj novi film o Crnoj Gori promoviše u rodnoj Subotici.

„Bez lažne skromnosti, mogu reći da je „Težina filmskog platna“ pravo remek-djelo srpske kinematografije. Kao što znate, u svojim filmovima obrađujem temu do najsitnijeg detalja i ne ostavljam prostor za imaginaciju. Krv, suze i patnja kroz koju smo saradnici i ja prolazili… sve je stvarno. Publika će se možda isprva šokirati, ali vjerujem da će joj saznanja iz filma otvoriti oči.“

Insert iz filma “Težina filmskog platna”, Foto: Twitter

U odbranu Malagurskog stao je njegov dugogodišnji prijatelj, crnogorski sportista i glumac, Vladislav Dajković.

„Sramota je da u jednom srpskom gradu, zbog politike, ne dozvoljavaju da se čuje prava istina o Crnoj Gori. Boris Malagurski je za snimanje filma dobio čak i blagoslov mitropolita Joanikija, a neki direktor iz Subotice se našao da osporava njegovo djelo. Podrška Borise, do pobjede!“, napisao je Dajković na svom Tviter nalogu.

Još uvijek je nepoznato da li će i kada film Malagurskog o Crnoj Gori biti prikazan u subotičkim bioskopima. Ono što znamo, međutim, je da Malagurski preko svog pravnog tima aktivno komunicira sa gradskim vlastima u Subotici u namjeri da prikaže svoje najnovije ostvarenje „Težina filmskog platna“. Ukoliko mu ne izađu u susret, tvrdi, imaće dovoljno materijala da snimi i nastavak.

Komentari

Komentarisanje je zaključeno

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,190PratilacaZaprati

Najpopularniji članci