Konjević u emisiji “Načisto”: Ministar Spajić krade ideje od satiričnog portala

Došlo do žustre rasprave u studiju, voditelj smirivao situaciju

Nedugo nakon objave našeg portala da smo još u martu znali za plan Vlade da uloži 150 miliona eura u bitkoine, što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nedavno i sam potvrdio (slika ispod), oglasio se i predsjednik SDP-a, Raško Konjević. Tokom gostovanja u emisiji “Načisto”, Konjević je iznio stav da aktuelna Vlada i ministar Spajić nemaju plan razvoja, kao i da inspiraciju za svoje odluke traže na satiričnim portalima.

Spajić potvrdio da je Vlada planirala da ulaže u bitkoin

“Nakon što je, po mišljenju premijera koji ga je tu postavio, zadužio zemlju na tajan i organizovan način, ministar Spajić pokazuje da se stvari u njegovom resoru rade ad hoc i da ne postoji nikakav plan. Sada smo na konkretnom primjeru vidjeli da ministar inspiraciju za raspodjelu novca svih nas nalazi na jednom satiričnom portalu. U najmanju ruku je neozbiljno, da ne kažem neprimjereno, da se na taj način vodi finansijska politika.”

Konjević razočaran radom Vlade i ministra finansija i socijalnog staranja, Foto: TV Vijesti

Konjević se potom zapitao:

“Nakon brojnih afera, nerezonske politike zapošljavanja i najtežih optužbi od strane onih koji su mu omogućili da bude ministar, da li iko više može da vjeruje ministru Spajiću? Premijera uopšte ne želim da pominjem, jasno je da se on u ovoj Vladi pita taman koliko i ja i Vi.”

Drugi gost u emisiji, predsjednik Demos-a Miodrag Lekić, nije se složio sa svojim kolegom iz parlamenta. Lekić je naveo da je Spajić “mlad čovjek koji ima viziju i kome treba dati šansu”. Dodao je i da Konjević, kao “istrošen političar koji je u prošlosti vodio resore za koje nema nikakve kompetencije”, nije u poziciji da sudi o bilo čijem radu.

Konjević je oštro reagovao na Lekićev komentar, poručivši da ga takav “apologetski” narativ ne čudi, budući da, kako tvrdi, predsjednik Demos-a ima bogato iskustvo u saučesništvu nazadnim režimima, kako u vrijeme Miloševića, tako i sad.

Došlo je do žustre polemike, a situaciju je, makar za sada, smirio voditelj emisije Petar Komnenić. Voditelj je najprije zaprijetio da će napustiti studio ako gosti ne uspostave kulturu dijaloga, da bi zatim primijenio i svoju tehniku hipnoze pogledom, nakon čega je došlo do potpunog smirivanja tenzija u studiju.

Voditelj hipnotiše Lekića, Foto: TV Vijesti

Razgovor je nastavljen u normalnom tonu, a Konjević se vratio na priču o, kako tvrdi, nelegalnom zaduživanju države u decembru prošle godine.

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,175PratilacaZaprati

Najpopularniji članci