Vlada smijenila Jelenu Borovinić Bojović

“Nije uspjela da ubijedi premijera da se vakciniše”

Na danas održanoj vanrednoj sjednici, Vlada Crne Gore usvojila je odluku o smjeni ministarke zdravlja, Jelene Borovinić Bojović. U obrazloženju se navodi “nemogućnost ministarke i njenog resora da ubijede premijera Krivokapića da se vakciniše protiv novog koronavirusa”.

Neimenovani izvor iz Vlade nam je otkrio da su u Vladi izuzetno zadovoljno rezultatima koje je postiglo Ministarstvo zdravlja u dosadašnjem mandatu, prvenstveno zbog činjenice da, iako je Crna Gora prva na svijetu po broju zaraženih na milion stanovnika, po stopi smrtnosti se nalazi tek na petom mjestu.

“To pokazuje da Vlada uspijeva da kontroliše broj preminulih. Pored toga, znate i sami kakve probleme je ministarka zdravlja zatekla kad je tek preuzela resor. Epidemija je već tada bila u punom zamahu i tu se nije moglo ništa uraditi.”

See the source image
U Vladi zadovoljni upravljanjem pandemijom, ali to nije bilo dovoljno, Foto: medicalcg

Na kritike koje stižu iz opozicije i nezadovoljnih građana da su mjere zaštite od širenja virusa besmislene, ako se ne primjenjuju i ne važe za same predstavnike vlasti koji ih redovno krše, iz Vlade poručuju da se situacija dramatizuje.

“Te brojke koje se pominju u javnosti nijesu u skladu sa činjeničnim stanjem. Ono što su činjenice su da smo imali odličnu turističku sezonu i uspjeli da oporavimo ekonomiju, a to ne bi moglo biti urađeno bez napora ministarke zdravlja. Osim toga, veća smrtnost znači veći BDP po stanovniku”, poručuje izvor iz Vlade i zaključuje:

“Ono što je, ipak, bila zamjerka samog Krivokapića i još nekih članova Vlade je da ministarka i direktor Instituta za javno zdravlje nijesu uradili dovoljno da ubijede premijera da je vakcinacija potreban i neophodan potez. To je bila kap koja je prelila čašu i na kraju dovela do inicijative za smjenu. Čeka se konačna odluka parlamenta, nakon čega će Vlada tražiti adekvatnog kandidata da zamijeni Borovinić Bojović.”

Prema nezvaničnim informacijama, glavni kandidat da zamijeni Borovinić Bojović je direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Ljiljana Radulović.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci