Đoković priznao Kosovo

Nakon 97 zemalja, i najbolji svjetski teniser uputio međunarodno priznanje

Povodom vijesti da predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u Vašingtonu pregovara sa novoizabranom predsjednicom Kosova, Vjosom Osmani, o rješavanju državnog statusa, oglasio se i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Đoković je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavio da podržava sve napore da se na miran način riješe odnosi između susjeda i pružio podršku aktuelnom predsjedniku Srbije.

„Uvjeren sam da će predsjednik Srbije ostvariti dogovor koji je u najboljem interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ono što je najvažnije su dobri odnosi između prvih susjeda i normalan život za naše ljude koji žive tamo. Ako to podrazumijeva i priznanje Kosova kao države, ne vidim zašto bi to bio problem. Sve je bolje od “statusa kvo” u kome svi gube“, napisao je Đoković.

Ambasador mira u regionu: Novak Đoković, Foto: tennismash.com

U komentaru ispod njegove objave, oglasila se i njegova supruga Jelena.

„Tačno tako! Ono što nam sada treba su pozitivne misli i zdrava energija, a ne svađa i mržnja među ljudima. Ako pozitivno mislimo, Kosovo će svakako uvijek biti naše. Puna podrška za dogovor.“

Teniser je u komentarima na ovu objavu ostavio kao otvorenu i mogućnost organizovanja novog Adria tour-a u Prištini.

Objavu Đokovića su „lajkovale“ brojne poznate ličnosti, između ostalih premijer Kosova, Albin Kurti, ali i srpski političari Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Vojislav Šešelj. Federer i Nadal se ovim povodom još uvijek nijesu oglašavali.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci