Naredni „patriotski“ skup ispred bilborda Dritana Abazovića

Današnji dan obilježio je incident u mjestu Župa u okolini Nikšića. Građani sa crnogorskim državnim obilježjima, popularne „patriote“, okupile su se u neposrednoj blizini bilborda koalicije „Mir je naša nacija“, na kome je istaknut nosilac liste pred lokalne izbore u Nikšiću, Momo Koprivica.

Kako saznajemo od izvora bliskom vrhu „patriota“, njihov prvobitni plan je bio da se pjevaju crnogorske patriotske pjesme, kao i da se bilbordu „uputi jasna poruka da je izdajnik“.

„Vodili smo svoja posla i nikome nijesmo smetali. U jednom trenutku, pretpostavljam vlasnici obližnjeg imanja, počeli su da nas provociraju i govore da idemo odatle. Ovo je naša zemlja  i mi ne idemo nigdje.“

Kako saznajemo, do podizanja tenzija je došlo zbog toga što se bilbord ispred koga je održano okupljanje nalazi na privatnom posjedu.

„Bilbord kao takav je javna površina i niko nam ne može zabraniti da se tu okupljamo. Da nas nijesu provocirali, sve bi se mirno završilo“, tvrde „patriote“.

Sa današnjeg okupljanja (Foto: Antena M)

Inače, prethodnih dana je primjetno da su uzavrele tenzije među stanovništvom pred lokalne izbore u Nikšiću. Kršenje mjera za suzbijanje pandemije, mahanje zastavama i provokativni istupi postali su dio svakodnevnog folklora. Više građana je prijavilo okupljanje različitih grupa ispred njihovih kuća i stambenih zgrada.

„Obično se okupe u predvečernjim časovima, mašu malo trobojkama ili crnogorskim zastavama, zavisno od toga koja su grupa, i onda valjda odu kućama. Samo ih pustimo da odrade svoje i do sada nijesmo imali problema, brzo završe“, kaže za naš portal stanovnik Nikšića.

Prema našim informacijama, ovakvim okupljanjima najviše su pogođeni građani koji se nalaze u neposrednoj blizini nekog od bilborda koji služe za političku promociju partija pred predstojeće izbore. Od organizatora „patriotskog“ skupa saznali smo i da se sljedeće okupljanje planira već za naredne dane, i to ispred bilborda predsjednika GP Ura Dritana Abazovića.

Komentari

  1. Kapiram, satirični portal. Ali bi moglo bit smiješno makar. Kao da čitam komentare ljudi koji ih ostavljaju na mim stranicama i koji pokušavaju da budu smješniji od originala. Da se ogradim, nisu ni mim stranice smiješne. Ali niste baš ni onion, ali ni njuz koji je onion za sirotinju.

Komentarisanje je zaključeno

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,175PratilacaZaprati

Najpopularniji članci