Skandal na pomolu: Tokom noći nestao manastir Morača?

Ni današnji dan nije mogao da prođe bez skandala. Kako saznajemo, manastir Morača je iz nepoznatog razloga nestao sa svoje uobičajene lokacije i niko još uvijek ne zna šta se sa njim desilo. Sveštenstvo i vjernici koji su došli na lice mjesta da se i sami uvjere su u šoku.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske poručuju: „Ne želimo nikakvu medijsku pompu niti politizaciju ovog slučaja. U toku je interna istraga i ubrzo ćemo imati sve informacije.“

Ono što je posebno zbunjujuće je to što, prema očevicima, nije bilo nikakvih radova na manastiru niti urušavanja zidova koje bi objasnilo nestanak manastira. Manastir je, kako navode, odjednom nestao bez ikakvog traga.

„Još uvijek ne mogu da dođem sebi. Bio sam u dvorištu i razgovarao sa prijateljem preko telefona. Kad sam završio razgovor i okrenuo se, manastira više nije bilo“, tvrdi sagovornik.

„Šokantna i jako neprijatna situacija. Stojim u dvorištu u kome je do prije nekoliko minuta bio manastir, a nailaze neki sveštenici i pitaju me šta se desilo. Kako da im objasnim kad ni sam ne znam.“

Ovo nije prvi put da se na istom lokalitetu događaju neobjašnjive stvari.

No description available.
Lokalitet manastira Morača jutros, Foto: CdM

„Sve je ovo Božja volja, mi nijesmo dostojni ovog manastira i zato je nestao“, smatra sagovornica koju smo takođe zatekli na licu mjesta, vidno uzrujanu.

Dok MCP stvari drži pod velom tajne, a policija i vladajuća većina se ne oglašavaju, iz opozicije smatraju da po srijedi nije nikakvo čudo, već ono što su odavno najavljivali.

„Dešava se upravo ono na šta smo upozoravali. Izglasavanjem novog Zakona o vjerskim zajednicama sve crnogorske svetinje polako počinju da prelaze u tuđe ruke. Ovo je sramota i neko bi za ovo morao da odgovara“, poručuju iz opozicije.

„Uskoro će nam oteti i sve preostale svetinje. Nećemo samo mirno posmatrati kako nam otimaju ime i istoriju. Branićemo ono što je naše.“

Dok čekamo nove informacije, mnogo pitanja ostaje nerazjašnjeno. Prije svega, ko je, i kako, uspio da ogromnu građevinu preseli sa jednog mjesta na drugo u tako kratkom roku, praktično neprimjetno? Sve i da je tako nešto moguće, kome je to u interesu? Gdje je manastir sada? Da li su iz opozicije u pravu kada upozoravaju da je u toku organizovana krađa državne imovine?

Nadamo se da ćemo makar na neko od ovih pitanja uskoro dobiti odgovor.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci