Dajković suspendovan zbog rasizma, neće predstavljati Crnu Goru u Tokiju

Dobio polugodišnju zabranu hapšenja

Mladi crnogorski sportista, Vladislav Dajković, dobio je danas od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) zabranu bavljenja sportom na period od minimum 6 mjeseci. Razlog su, navodi se u saopštenju MOK-a, Dajkovićevi rasistički ispadi u objavama na društvenim mrežama.

Suspenzija našeg asa, koji je ove godine ciljao svjetski rekord u broju hapšenja, ali i ispunjenje olimpijske norme za igre u Tokiju, veliki je udarac za crnogorski sport. Dajković je, uz žensku rukometnu i mušku vaterpolo reprezentaciju, bio možda i najbolja prilika našeg sporta da se domogne još jedne medalje na najvećoj sportskoj smotri na svijetu.

Ni brisanje objave nije pomoglo: Post koji je doveo do suspenzije Dajkovića iz međunarodnih takmičenja, Foto: Tviter

U obrazloženju odluke MOK-a stoji da se Dajkoviću zabranjuje bilo koja aktivnost koja bi mogla voditi njegovom hapšenju. Pored toga, mladi Crnogorac je, saradnjom MOK-a i Interpola, dobio i puni imunitet kojim se sprečava njegovo prekršajno i krivično procesuiranje, kao i bilo kakvo zadržavanje u pritvoru. Budući da Crna Gora ima status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji, odluke MOK-a su obavezujuće u odnosu na domaće pravosudne organe.

Dajković je, vidno potresen, za naš portal prokomentarisao ovu odluku:

„Ovo je čisto politička odluka koja nema nikakve veze sa sportom. Nekome evidentno nije u interesu da mala Crna Gora ima favorita u jednoj sportskoj disciplini na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovom odlukom sam, kao što znate, onemogućen da ispunim normu i nosim crnogorski barjak ispred našeg olimpijskog tima. Ovakve stvari čine da se ozbiljno zapitate da li sve što radite ima smisla.“

Na pitanje da li već ima spremne alternativne planove za budućnost, Dajković odgovara:

„Već neko vrijeme razmišljam da se ozbiljno oprobam u politici. Možda mi je ova pauza zato i dobro došla. Još je rano da iznosim neke zvanične informacije, ali mjerkam jednu značajnu funkciju. Nemojte da se iznenadite ako kroz godinu dana Vladislav Dajković bude gradonačelnik Podgorice.“

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,177PratilacaZaprati

Najpopularniji članci