Konačno pronađeno rješenje: Vladimir Božović novi ambasador Crne Gore u Srbiji

Zabrana ulaska u Crnu Goru ostaje na snazi

Višemjesečna farsa, nastala odlukom bivše vlasti u Crnoj Gori da protjera ambasadora Srbije, Nikšićanina Vladimira Božovića, zbog njegovih kontroverznih izjava o Podgoričkoj skupštini, konačno je dobila svoj epilog.

Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem je Božoviću predložila da bude ambasador Crne Gore u Srbiji, što je ovaj, kako nezvanično saznajemo, oduševljeno prihvatio. Time je, smatraju u Vladi, izbjegnut komplikovan proces povlačenja opoziva ambasadora, koji bi se dodatno odužio i podrazumijevao visoke administrativne troškove.

“Osim toga što je ovo rješenje mnogo brže i efikasnije, mi smo ovim putem riješili i pitanje našeg ambasadora u Srbiji, budući da je Srbija po principu reciprociteta protjerala Tarzana Miloševića krajem prošle godine. Pokazali smo spremnost da radimo na poboljšanju odnosa i izabrali osobu koja ima potrebne kvalifikacije i iskustvno. Sigurni smo da će, najprije predsjednik države, a zatim i naš bratski narod u Srbiji, prihvatiti imenovanje gospodina Božovića”, poručuju iz Vlade.

Kontaktirali smo i gospodina Božovića, koji je potvrdio naša saznanja, ali nije htio da daje bilo kakve izjave dok, kako kaže, posao ne bude završen.

See the source image
Božović konačno vraćen na posao, Foto: Vijesti

Odluka Vlade je praktična i zbog toga što će Božović posao obavljati iz Beograda, pa samim tim nema potrebe za njegovim povratkom i ukidanjem zabrane o ulasku u Crnu Goru. Simbolično, prvi zvanični susret u novoj ulozi Božović će imati sa Brankom Milić, ambasadorkom Srbije u Crnoj Gori. Budući da gospođa Milić od kraja 2018. živi u srpskoj ambasadi u Podgorici, a da Božović ne može da uđe u Crnu Goru, očekuje se da prvi sastanak bude održan putem video poziva.

Komentari

ODGOVORI

Unesi komentar!
Ovdje unesi svoje ime

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci