Đukanović prešao u Demokrate, Marković novi predsjednik DPS-a

Demokrate: Konačno smo dobili golgetera kakav nam je falio, Đukanović: Nadam se da će ovim biti stavljena tačka na priču o Pandora papirima

Zemljotres na crnogorskoj sportskoj sceni: iskusni napadač i dugogodišnji lider reprezentacije, Milo Đukanović, stavio je potpis na dugogodišnji i, pretpostavlja se, unosan ugovor sa Demokratama. Detalji ugovora nijesu dostupni za javnost.

Nesumnjivo je da će ovaj transfer iz, do skoro najvećeg kluba u Crnoj Gori, potpuno promijeniti domaću scenu. Demokratska Crna Gora pokazuje da ima visoke ambicije u predstojećoj sezoni, a predstavnici kluba bili su oduševljeni završenim poslom:

“Dugo godina ulažemo, ali nikako da napravimo taj završni korak od dobrog do najboljeg tima u državi. Dovođenjem jednog iskusnog strijelca koji ima izvanredan napadački “njuh” i osjećaj za pozicioniranje na terenu, vjerujemo da smo konačno sklopili pravi tim.”

Đukanović je bio pomalo rezervisan u izjavi za medije:

“Dugo godina sam igrao u DPS-u, to je moja kuća i vjerujem da ću se jednog dana vratiti tamo da završim karijeru. Nažalost, nijesam pronašao zajednički jezik s nekim ljudima iz uprave i odlučio sam da je za sve najbolje da promijenim sredinu. Kao profesionalac, u potpunosti sam posvećen novom izazovu.”

Đukanović ovacijama ispraćen od navijača bivšeg kluba, Foto: Reuters

Javnost je prethodnih nedjelja uzdrmala vijest da se Đukanovićevo ime našlo u famoznim “Pandora papirima”, u kojima se otkriva da je crnogorski reprezentativac koristio ofšor kompanije u, kako se sumnja, svrhu utaje poreza.

“Ne znam ništa više o tome osim onoga što sam već saopštio. Maksimalno sam posvećen terenu, a o drugim stvarima brinu moji advokati. Vjerujem da me nijesu prevarili i siguran sam da nije urađeno ništa nezakonito. Nadam se da će uskoro biti stavljena tačka na tu priču”, poručio je Đukanović.

Politički analitičar, Ratko Zec, smatra da je ovo potez poslije koga ništa više neće biti isto.

“Pratim našu scenu već 30 godina, ali ovakav potres do sada nijesam imao priliku da vidim. Ovo je nešto poput odlaska Mesija iz Barselone, predstoji nam neka potpuno nova era. Vidjećemo kako će se Đukanović snaći u novom klubu, ali i koliko može DPS bez njega. Kao što neki smatraju da je Mesi bio kočnica razvoja Barselone, jer je sve bilo bazirano na njemu, možda se ispostavi da je ovo dugoročno i dobar potez za DPS. Biće interesantno.”

Prema posljednjim, još uvijek nezvaničnim, informacijama do kojih je došao naš portal, Aleksa Bečić će biti poslat na kaljenje u Sutjesku. Još nije poznato kada će Đukanović debitovati za novi klub.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci