Proplakala ikona mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila

Tokom nedjeljne liturgije u stanu Novaka Adžića

Jutros je u stanu Novaka Adžića održana nedjeljna liturgija Crnogorske pravoslavne crkve. Kao i obično, liturgiju je držao mitropolit Mihailo. Pažnju okupljenih vjernika, među kojima su bili i predstavnici Glavnog grada, privukla je neobična situacija koja se desila dok je mitropolit Mihailo završavao svoj govor. Vjernici, naime, tvrde da je ikona okačena u Adžićevom stanu odjednom „proplakala“.

Nesvakidašnji trenutak je srećom zabilježen kamerom jednog od očevidaca

Nakon toga, okupljeni su spontano počeli da skandiraju mitropolitu Mihailu i Crnoj Gori, povicima „E viva Montenegro“. Domaćin jutrošnje liturgije, istoričar Novak Adžić, je za naš portal kratko prokomentarisao ovaj događaj:

„Ne znam odakle da počnem, jutros se desilo čudo! Doveli smo nezavisne analitičare da uzmu uzorak suza i utvrđeno je da su autentične. Ovo je dokaz da je Crnogorska pravoslavna crkva jedina na putu Hrista, ali i upozorenje da moramo braniti državu.“

Nije se dugo čekalo na reakciju Mitropolije crnogorsko-primorske:

„Ponovo svjedočimo manipulacijama organizacije koja se lažno predstavlja. Proplakivanje ikone tokom navodne liturgije navodne crkve je samo novi dokaz da je to jedna bezbožna organizacija čija vodilja nije Hrist, nego Sotona.“

U ovom trenutku se čini da je višedecenijski konflikt između Crnogorske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske daleko od razrešenja. Dok iz CPC pozivaju vjernike MCP da se i sami uvjere u „znak sa neba“ i da im se pridruže u odbrani države i svetinja, u MCP su odlučni u stavu da su oni jedina organizacija koja na pravi način reprezentuje pravoslavnu vjeru.

Priliku da pokažu svoje vještine, predstavnici obje organizacije imaće na tradicionalnoj borbi anatema, koja će biti organizovana krajem juna u Nikšiću.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,176PratilacaZaprati

Najpopularniji članci