Smijenjena Bojana Popović, Predrag Bošković na klupi “lavica”

Cilj je medalja na Olimpijskim igrama

Selektori ženske rukometne reprezentacije se smjenjuju kao na traci. Nakon što je prije nekoliko dana otpušten danski stručnjak Kim Rasmusen, a na njegovo mjesto postavljena legenda crnogorskog i srpskog rukometa, Bojana Popović, došlo je do nove promjene. Naime, na jutros održanoj vanrednoj sjednici, Rukometni savez Crne Gore je donio odluku o raskidu saradnje sa Popović, koju će na selektorskoj poziciji zamijeniti Predrag Bošković.

Savez procijenio da nijesu dorasli zadatku: Smijenjeni Bojana Popović i Kim Rasmusen

Bošković ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u ŽRK Budućnost i crnogorskoj reprezentaciji. Iz Saveza se još uvijek nijesu zvanično oglasili o razlozima smjene. Naš dobro obaviješteni izvor tvrdi da Savez želi da igra na „sigurnu kartu“ pred nastupajuće Olimpijske igre u Tokiju, jer je procijenjeno da Popović još uvijek nema dovoljno trenerskog iskustva.

„Zahvaljujemo se Bojani Popović na svemu što je uradila na klupi reprezentacije u prethodnih nekoliko dana. Njen doprinos timu i atmosferi je nemjerljiv i nadamo se da će ostati dio stručnog štaba. Želimo joj mnogo uspjeha na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti.

Savez je odlučio da na mjesto selektora postavi našeg provjerenog stručnjaka i istaknutog sportskog radnika, Predraga Boškovića. Pored najznačajnijih funkcija koje je godinama pokrivao u Budućnosti, Savezu i Evropskoj rukometnoj federaciji, Boškovića za ovu poziciju kvalifikuje i to što je obavljao funkciju ministra odbrane. Poznato je da se naša škola rukometa tradicionalno bazira na kvalitetnoj odbrani, pa za nas nije bilo dileme. Pored toga, smatramo da je doprinos Boškovića bio ključan u ostvarivanju velikog uspjeha i plasmana na Olimpijske igre. Želimo mu srećan rad i medalju u Tokiju“, stoji u saopštenju Rukometnog saveza.

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,213PratilacaZaprati

Najpopularniji članci