Vučević: Jedini neispunjeni san mi je da budem sportista godine u Crnoj Gori

Nikola Vučević je jedan od onih igrača koji se ne pojavljuju previše u medijima. Ovaj 30-godišnji Baranin iz godine u godinu pokazuje da za uspjeh u sportu na najvećem nivou nije neophodno da se bude bahat, agresivan i nekulturan. Svojom prepoznatljivom mirnoćom i povučenošću, Vučević je sebi polako, godinu po godinu, gradio i izgradio značajno mjesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Ove godine je po drugi put bio učesnik „all star“ utakmice, koja okuplja najveće zvijezde lige. Nije mnogo falilo da bude i starter…

„Ovo je velika čast i privilegija za mene. Još je bolje kada drugi put dobijete poziv, jer je to neka potvrda kontinuiteta dobrih igara. Biti dio najvećeg spektakla u NBA je nešto posebno. Kad završim karijeru, sigurno jedna od stvari koje ću pamtiti je da sam jedne noći dijelio svlačionicu sa Lebronom, Adetokubom, Dončićem, Jokićem, Karijem… Teško je to riječima opisati“, priznaje Vučević.

See the source image
Vučević

Dabl-dabl Vučevića u porazu Orlanda je sintagma koju čitamo gotovo svakog dana. Pored fenomenalnih brojki, dvostrukim pozivom na “all star” je zvanično ušao među besmrtne, a nije isključeno ni da jednog dana bude dio Kuće slavnih.

Ipak, čini se da još uvijek nije dovoljno sazreo da dobije nagradu za sportistu godine u svojoj matičnoj zemlji koju iz noći u noć predstavlja na najvećem mogućem nivou. Pa ni da bude nominovan. Vučević kaže da je u karijeri ispunio sve što je zarcrtao, ali još uvijek sanja da dobije priznanje iz Crne Gore.

„Svjestan sam da je konkurencija izuzetno velika. Na meni je da radim i nadam se da će jednog dana stići priznanje za sav trud koji ulažem. Sve nagrade u NBA mi znače, ali ona iz Crne Gore ako stigne bi ipak bila najznačajnija. Nadam se da će stići“, zaključuje Vučević.

Da podsjetimo, najprestižniju sportsku nagradu ove godine je osvojio vaterpolista Draško Brguljan, a u konkurenciji su pored njega bili atletičarka Marija Vuković, teniserka Danka Kovinić, gimnastičarka Jovana Marković, vaterpolista Dejan Lazović i odbojkaš Vojin Ćaćić.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci