Narodni pokret Dake Davidovića postao dio Zelenih Evrope

Predizborni slogan „Daka za zeleni Nikšić“

Na danas održanoj onlajn sjednici savjeta Zelenih Evrope, većinom glasova je prihvaćen zahtjev za prijem u ovu organizaciju Narodnog pokreta, na čijem je čelu biznismen Miodrag Daka Davidović. Ono što je posebno interesantno je što je današnja sjednica održana vanredno na zahtjev predsjednika, a jedina tačka dnevnog reda je bila aplikacija Narodnog pokreta.

„Oduševljeni smo što je naša zelena porodica dobila još jednog člana. Narodni pokret u potpunosti dijeli vrijednosti Zelenih Evrope. Uvjereni smo da će prenijeti zajedničke poruke i raditi na ostvarivanju naše misije u Crnoj Gori. Sa velikim uzbuđenjem ćemo pratiti politički angažman naših novih partnera. Puno sreće na izborima u nedjelju!“, stoji u saopštenju Zelenih. Zeleni su, inače, jedna od trenutno najznačajnijih političkih struja u cijeloj Evropi, koja u prvi plan stavlja održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Povodom ovog događaja, telefonom smo pozvali predsjednika Narodnog pokreta Miodraga Daku Davidovića, koji je za naš portal izjavio:

„Pa hvala Bogu da cijela Evropa i svijet prepoznaju da Narodni pokret baštini prave ideje koje će iznijeti pravi ljudi. Narodni pokret je okupio sve ono najbolje u Nikšiću i mi ćemo ekonomski i duhovno vaskrsnuti grad. Povećaćemo plate, smanjiti nezaposlenost, vratiti ljude u Nikšić i srušiti tunel. Vratićemo u Nikšić preduzeća i stručnjake koje nam je otela Podgorica. Sve što je oteto je prokleto. Predstoje nam godine procvata.“

Narodni pokret se, inače, obavezao da će, povodom prijema u članstvo Zelenih Evrope, promijeniti svoj izborni slogan pred lokalne izbore. Umjesto „Za vaskrsenje Nikšića“, novi slogan Narodnog pokreta je „Daka za zeleni Nikšić“. Prema izvorima iz stranke, ključnu ulogu u odluci Zelenih odigralo je predizborno obećanje Davidovića da će zatrpati tunel ka Podgorici i umjesto njega izgraditi biciklističku stazu preko Budoša. Ovim je, tvrdi izvor, Davidović uvjerio partnere da će učiniti sve da smanji emisiju štetnih gasova od automobila i poboljša kvalitet životne sredine.

Slika iz aplikacije Narodnog pokreta: Miodrag Daka Davidović

Zanimljivo je, takođe, da je dio evropskih Zelenih u junu prošle godine postao i Građanski pokret Ura, na čelu sa Dritanom Abazovićem. Iz Ure su prokomentarisali da su iznenađeni ovom odlukom, budući da ih niko nije ni pozvao na sjednicu organizacije čiji su članovi.

„Ne možemo reći da podržavamo ovakvu odluku Zelenih. Tek nakon što je sjednica završena, pozvao nas je potpredsjednik i saopštio nam da je Davidovićev Narodni pokret primljen u članstvo i da ćemo imati kolege iz Crne Gore. Osim toga, neke evropske kolege su nam saopštile da im je Davidović nudio novac u zamjenu za glas na sjednici. To je skandalozno. Uputili smo oštar protest, jer kao ravnopravan član Zelenih imamo pravo veta koje bismo svakako uložili. Narodni pokret i mi ne dijelimo iste vrijednosti. To smo i poručili u dopisu Zelenima koji smo poslali popodne i očekujemo hitan odgovor. Uputili smo jasnu poruku: ili mi ili on“, saopšteno je iz GP Ura.

Abazović i Davidović

Slučajno ili ne, u kasnim poslijepodnim satima, na svojoj zvaničnoj stranici oglasili su se i Zeleni Evrope, zagonetno poručivši da podržavaju sve svoje partnere, kao i da od njih očekuju odgovorno ponašanje i da su „protiv bilo kakvih ultimatuma.“

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,360PratilacaZaprati

Najpopularniji članci