Bez pobjednika u Nikšiću

17:00

Duel je i definitivno prekinut i ovo je naše posljednje javljanje iz Nikšića za danas.

Čini se da za većinu navijača koji su mirno posmatrali današnji duel ostaje gorak ukus. Umjesto praznika demokratije i fudbalskog spektakla, po ko zna koji put smo dobili loš meč i sukobe na tribinama. Iz ovakvog duela nijedan pravi ljubitelj fudbala ne može da izađe kao pobjednik.

16:57

Novi prekid! Da li će se meč uopšte završiti?

Nekoliko minuta prije kraja regularnog toka, pri rezultatu 1:1, pripadnici Interventne jedinice Nikšić ušli su na teren i probušili loptu. Kako saznajemo, policija interveniše na zajedničku preporuku ministarstava zdravlja i unutrašnjih poslova, koji su pozvali da se prekine sa kršenjem epidemioloških mjera na terenu i na tribinama stadiona kraj Bistrice.

Policija u ovim trenucima rastjeruje sve učesnike skupa, uključujući i našu novinarsku ekipu.

16:55

Nervoza sa tribina se prenijela i na teren. Nastavak duela za sada su obilježili oštri startovi i potpuno nesadržajna igra.

16:50

Konačno lijepe vijesti iz Nikšića. Nakon dugih pregovora, meč je ipak nastavljen. Nadamo se da u nastavku neće biti sličnih ispada i da ćemo do kraja uživati samo u fudbalu.

Na tribinama se situacija i dalje ne smiruje. Novak Adžić je skinuo majicu i poziva protivničke navijače na obračun, dok Miraš Dedeić diže dva prsta. Slaven Radunović, u neposrednoj blizini našeg reporterskog mjesta, poručuje svojoj ekipi da imaju još samo 15 minuta.

16:42

Još uvijek traje prekid. Sudija Perović objašnjava treneru Crvenih Kilibardi da su se stekli uslovi da se meč nastavi, jer je navijač koji je utrčao na teren udaljen sa stadiona.

Dok Crveni razmišljaju da li će se vraćati na teren u ovakvim uslovima, pristalice Trikolora skandiraju: „Izađi mala“.

16:38

Prekid u Nikšiću u 75. minutu!

Čim je lopta krenula sa centra, došlo je do teškog incidenta.

Nakon što je jedan od pristalica Trikolora prevario obezbjeđenje i ušavši u teren pojurio ka Đeljošaju, šef struke Crvenih, Novak Kilibarda, pozvao je svoju ekipu da napusti teren.

16:35

Pomoćni sudija Katnić je iz VAR sobe poručio da nema ni udaljenih sumnji i da je gol Crvenih regularan.

Oduševljenje navijača u Crvenom koji skandiraju: „E viva Montenegro“ i „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“. Navijači protivničke ekipe odgovaraju zvižducima.

Čekamo da se meč nastavi, rezultat je 1:1.

16:33

GOOOOOOOOOOOOOL!!!

Poigravanje omalenog Abazovića na sredini terena iskoristio je Ivanović, koji je nakon solo prodora po lijevoj strani uputio oštar centaršut. Loptu kratko odbija Raičević, samo do Vučinića, koji lijepim lob udarcem sa ivice šesnaesterca matira iznenađenog Koprivicu. 1:1

Nakon pogotka Crvenih, došlo je do novih tenzija na terenu i u publici. Vučinić je postignuti gol proslavio skidanjem šortsa, dok je Đeljošaj rukama pokazao znak orla ka navijačima Trikolora.

Vučinić slavi izjednačujući gol

Traju protesti Trikolora, koji smatraju da je golu Vučinića prethodio faul nad njihovim igračem. Nova gužva na terenu, čini se da je došlo do fizičkog kontakta između Raičevića i Šukovića. Sudija Perović od pomoćnika iz VAR sobe traži da se provjeri da li je gol Crvenih bio regularan.

16:25

Duel i dalje prati naelektrisana atmosfera na tribinama. Čuju se sporadične prozivke na nacionalnoj osnovi, a jedan navijač Crvenih je pokušao i da dođe do dijela tribine gdje je smješten Sinod SPC, ali su ga u tome zaustavili redari.

Na terenu i dalje lopta u posjedu Crvenih, ali bez konkretnih pokušaja.

16:22

U toku je 59. minut. U ovim trenucima terensku inicijativu imaju Crveni, koji od 35. minuta imaju igrača više. Čini se da fali inspiracije u veznom redu, jer još uvijek nema dobrog pasa za isturenog Vučinića.

Novi prekid. Nakon kornera za Crvene i gužve u šesnaestercu, Simović se “zakucao” u Zogovića i došlo je do sudara u kome je igrač Trikolora izvukao deblji kraj. Saigrač Dobričanin mu ukazuje pomoć na licu mjesta. Čini se da će Zogović biti u stanju da nastavi meč.

16:18

Prvi su u nastavku zaprijetili Crveni, i to preko Vukovića koji je na poluvremenu ušao u igru. Nakon gužve u kaznenom prostoru Trikolora, na odbijenu loptu je natrčao desni bek Crvenih i „raspalio“ po lopti sa nekih 20-ak metara, ali je pogodio samo reportera RTCG-a Šofranca iza gola koji čuva korpulentni Momo Koprivica.

16:08

Sve je spremno za početak drugog poluvremena. Sa centra će krenuti Crveni. Pored lopte su Đeljošaj i Vučinić, čeka se znak od sudije Perovića.

Kilibarda je na poluvremenu u igru ubacio povratnika u ekipu Crvenih, Slavoljuba Stijepovića, umjesto Boškovića koji danas nije bio naročito raspoložen za igru. Na terenu je i Ivan Vuković, koji je zamijenio Škrelju.

U ekipi Trikolora samo jedna izmjena na poluvremenu. Indisponiranog Milačića, koji se žalio da mu saigrači ne dodaju loptu, zamijenio je Maksim Vučinić. Dajković se još uvijek zagrijava.

Da podsjetimo, Trikolori će u nastavku meča igrati sa desetoricom, zbog isključenja Kneževića.

15:53

Kraj prvog poluvremena, koje se završava vođstvom Trikolora 1:0. Valja istaći da do sada nismo gledali pretjerano sadržajnu utakmicu. Čini se da je značaj ovog prijateljskog meča uticao na obje ekipe. Uglavnom se igralo na sredini terena, oštro i sa dosta prekida, a naša slobodna procjena je da je falilo kreativnosti u igri obje ekipe. Trikolori su postigli pogodak iz jedine ozbiljne šanse na meču.

Dosadašnji tok meča su obilježile i tenzije u publici. Povremeno je dolazilo do čarki i provokacija, uglavnom od strane navijača sa obilježjima jedne ili druge ekipe. Većina gledalaca, međutim, mirno posmatra duel. Javljamo se uživo sa stadiona kraj Bistrice kroz 15-ak minuta.

15:48

GOOOOOOOOOOOOOL!!!

U 45. minutu, pogodak za Trikolore. Nakon duplog pasa kojim su izbacili kompletnu odbranu Crvenih, Bečić i Bogdanović su se praktično ušetali u gol. Trikolori vode 1:0.

Bečić prilikom proslave gola skida dres i pokazuje majicu sa natpisom Mir je naša nacija, ispod koga je označeno „Promo sadržaj“. Perović mu pokazuje žuti karton, jer je dogovorom prije meča zabranjeno reklamiranje političkih partija.

Eksplozija na tribinama navijača Trikolora i Svetog sinoda, koji u glas pjevaju „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija.“ Rivalski navijači negoduju i čuju se povici „Što ste na nas digli hajku…“, kao i „Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora.“

Tenzije su na usijanju. Sudija Perović pokušava da pomiri zavađene strane. Situacija je, čini se, makar na kratko stabilizovana.

Prvo poluvrijeme je zbog prekida produženo za 5 minuta.

15:38

U toku je 35. minut. Slobodan udarac za Trikolore sa ivice kaznenog prostora izvešće golman Koprivica, po uzoru na legendarnog Paragvajca Čilavera. U ovim trenucima zaista zaglušujući zvižduci navijača u crvenom. Eraković namješta živi zid.

Nakon velike gužve, Koprivica je uputio šut visoko preko gola protivničke ekipe. Međutim, utakmica je prekinuta i sudija Perović dobija signal od pomoćnika iz VAR sobe, Katnića i Stankovića. Nakon pregledanja snimka, Perović pokazuje crveni karton Kneževiću zbog pokušaja odgurivanja Milutina Simovića. Iako je i Simović bio učesnik incidenta, Perović mu je progledao kroz prste i poručio da ubuduće neće tolerisati ovakve startove.

Knežević i dio Trikolora negoduju, vrijeđajući sudiju i pomoćnike. Medojević je napustio tribine.

Oduševljenje navijača Crvenih koji upućuju zaista neprimjerene uvrede isključenom igraču na nacionalnoj osnovi. On im ne ostaje dužan. Zaista nemile scene u Nikšiću.

15:33

Došlo je do koškanja između Dake Davidovića i Milana Kneževića. Sudija Perović se oglasio i objašnjava igračima Trikolora da ubuduće neće tolerisati ovakve ispade. Saigrači su pružili ruke i uz razmjenu psovki nastavljena je utakmica.

15:27

Trener Crvenih Novak Kilibarda za sada mirno posmatra duel. Čini se da njegov tim čeka priliku iz kontranapada. S druge strane, Dragan Koprivica je poslao na zagrijavanje Dajkovića, koji je tražio da uđe u igru.

15:23

Iz naizgled bezazlene situacije, umalo autogol Filipovića. U pokušaju da vrati loptu glavom Erakoviću, čini se da nije dobro procijenio let lopte i iznenadio je svog čuvara mreže. Ostaje 0:0 u 20. minutu.

15:20

U 17. minutu, prva opasna situacija na meču. Milačić je probio po lijevoj strani, međutim bio je neodlučan, i iz izgledne situacije nije uputio ni šut ni centaršut. Biće gol aut za Crvene, a loptu će u igru vratiti golman Eraković.

Inače, u toku su hakerski napadi na naš sajt. Očigledno je nekome stalo da se ne izvještava objektivno iz Nikšića.

15:15

I dalje traju prozivke između dvije navijačke grupe. Atmosfera na meču je priliktno naelektrisana, i čini se da će deleget Oana Kristina Popa imati šta da zapiše u svoju bilježnicu.

U posljednjih nekoliko minuta, inicijativu su preuzeli Crveni koji pokušavaju da napadnu preko Šukovića po desnoj strani. Ove nalete za sada uspješno odbijaju Raičević i Carević, koji stilom igre neodoljivo podsjeća na bivšeg danskog reprezentativca Tomasa Gravesena.

15:10

Oštar start Filipovića na Abazoviću. Abazović je pao kao pokošen i traži od sudije Perovića faul i žuti karton. Perović odmahuje rukom i pokazuje mu da se pridigne. Konjević traži karton za Abazovića zbog simulacije, ali Perović ne prekida igru.

Za sada gledamo nezanimljiv meč. Jalova inicijativa Trikolora, još uvijek bez konkretnih prilika. Stub odbrane Crvenih, koji čine Filipović i Simović, za sada neprelazan.

15:03

Meč je i zvanično počeo. Iako vidno van forme, Mirko Vučinić je lucidnim driblingom probio Daku Davidovića po lijevoj strani i izborio korner.

Vučinić pokušava da podigne publiku koja navija za tim Crvenih. Sa tribina se čuje „Daj gol…“, dok navijači Trikolora i Sveti sinod upućuju zvižduke.

15:01

Dio navijača u crvenim i zelenim obilježjima negoduje tokom intoniranja himne. Čuju se povremene uvrede na račun premijera Krivokapića. Ulazak ministrice sporta (između ostalog) Vesne Bratić je propraćen zvižducima jedne, i aplauzima druge strane.

Prvi udarac sa centra će protokolarno uputiti premijer Krivokapić, nakon čega će meč i zvanično početi. Premijer je upravo poželio da sve prođe u prijateljskog atmosferi, jer „svi smo tu zbog našeg Nikšića“.

15:00

Počinje protokolarni dio i čini se da će početak utakmice kasniti nekoliko minuta. Nakon sportskih pozdrava dvije ekipe, slijedi intoniranje himne, a na terenu da isprati ceremonijalni dio je i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

14:57

Na zapadnu tribinu su sada ušle i organizovane grupe navijača sa obilježjima. Došlo je i do prvog koškanja na tribinama, ali su redari uspjeli da smire situaciju. Moramo priznati da nismo očekivali ovoliko publike i ovako zagrijanu atmosferu pred početak jednog prijateljskog meča.

14:53

Dok sa razglasa stadiona kraj Bistrice odzvanjaju taktovi čuvenog hita grupe Era, „Ameno“, na tribine ulaze i članovi Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC), na čelu sa novim patrijarhom Porfirijem. Interesantno je da je otpravnik poslova SPC u Crnoj Gori, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, odavno na tribinama u društvu svojih kolega. Pristuni su i predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve, na čelu sa Mirašem Dedeićem i Novakom Adžićem, koji su obučeni u dresove bivšeg kapitena crnogorske reprezentacije Mirka Vučinića.

Među poznatim ličnostima iz javne sfere, utakmicu će danas sa tribina posmatrati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom, svi nosioci lista na lokalnim izborima (sem Koprivice i Davidovića koji nastupaju za Trikolore), uključujući Sanju Damjanović i Marka Kovačevića, između ostalih. Najavljen je i dolazak bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, ali kako saznajemo, on je zadržan na granici i vjerovatno će kasniti na početak utakmice. Na tribinama je i Nebojša Medojević kome nije dozvoljeno da sa terena prati dešavanja kao službeno lice.

U loži nikšićkog stadiona su i poznata lica iz svijeta fudbala i sa estrade, kao što su Dejan Savićević, Nikola Peco Rakojević, Brajan Nenezić, Bojan Delić i Slobo Pješčić.

14:50

Uprkos tome što je utakmica revijalnog karaktera, oko terena su vidljive brojne policijske snage. Iako je prvobitno najavljeno da će se meč igrati bez prisustva gledalaca, zapadna tribina stadiona kraj Bistrice se polako popunjava.

Foto: CDM

14:45

Sve je spremno za početak utakmice. Delegat Oana Kristina Popa i sudija Gojko Perović su upravo dali signal da je teren u idealnom stanju. Vremenske prilike u Nikšiću su odlične i čini se da nam predstoji jedno lijepo fudbalsko popodne.

11:30

Na Trgu Slobode 13. jula u Nikšiću, kod spomenika Ljubu Čupiću, primjetan je povećan broj navijača sa nacionalnim obilježjima, ali i pripadnika reda i mira.

__________________________________________________________________________

U cilju smirivanja tenzija pred lokalne izbore u Nikšiću koji će se održati 14. marta, politički akteri su dogovorili održavanje prijateljske utakmice na stadionu kraj Bistrice u nedjelju, 7. marta, sa početkom od 15h.

Dogovoreno je da se odigra jedan meč u trajanju od 90 minuta, a slučajnim odabirom su određeni sastavi ekipa (ispod).

Sastavi ekipa

Ekipu „trikolora“ će sa klupe voditi Dragan Koprivica, dok je trener „crvenih“ Novak Kilibarda. Delegat je ambasadorka Evropske Unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, a ulogu glavnog sudije obavljaće rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović. Pomoćnici će mu biti Milivoje Katnić i Ivica Stanković.

Najavljeno je da će se meč igrati bez prisustva publike. U slučaju neriješenog rezultata nakon 90 minuta, šutiraće se penali.

Utakmicu možete ekskluzivno pratiti na našem portalu putem tekstualnog prenosa! Naš reporter će se uključiti sa lica mjesta oko 14:45h i prenositi nam detalje sa meča. Dok pratite prenos, redovno rifrešujte stranicu za najnovija dešavanja.

Zahvaljujemo našem dopisniku iz Donje Sutvare na podršci prilikom realizacije prenosa.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,270PratilacaZaprati

Najpopularniji članci