Branka Milić ambasadorka Srbije u Crnoj Gori

Nakon protjerivanja Božovića

Čini se da je stavljena tačka na priču o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića. Naime, kako portal Pouzdano saznaje, nova ambasadorka Srbije u Crnoj Gori biće Branka Milić. Milić je domaćoj javnosti poznata kao osuđena u slučaju državni udar. Nezadovoljna tretmanom tokom suđenja, Milić je napustila sudnicu i praktično se sakrila u ambasadi Srbije u Podgorici novembra 2018, gdje od tada živi.

Nakon ukidanja osuđujuće presude od strane Apelacionog suda u februaru 2021, stekli su se i zakonski uslovi da Milić obavlja dužnost javnog djelatnika. Budući da je mjesto ambasadora Srbije bilo upražnjeno, Milić je od strane ministarstva spoljnih poslova Srbije predložena za ovu poziciju, koje je istaklo da Milić „odlično poznaje društvene i političke prilike u Crnoj Gori“.

Milić je ovu vijest dočekala sa oduševljenjem. „Ima Boga! Pravda je konačno ostvarena. Danas sam po prvi put napustila ambasadu u kojoj praktično živim od kraja 2018. Međutim, uskoro se vraćam i to ne kao izgnanik od domaćih izdajnika, već kao diplomatski predstavnik najljepše zemlje na svijetu. Završićemo posao koji smo počeli“, zaključuje Milić.

Osoblje ambasade Srbije u Podgorici nije iznenađeno ovakvim razvojem događaja. „Gospođa Branka ima duže staža u našoj ambasadi od svih zaposlenih. Ona je jedina konstanta kod nas i zato smatramo ovakvu odluku potpuno očekivanom i ispravnom. Odlično poznaje sve procese i sigurno neće imati nikakav problem da se snađe u novoj ulozi“, poručuje izvor iz ambasade.

Kako saznajemo, jedini problem će biti tranzicija „vlasti“ u ambasadi, budući da Božović ne prihvata odluku sprskog ministarstva da ga povuče sa mjesta ambasadora.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,178PratilacaZaprati

Najpopularniji članci