Borovinić Bojović: Kontrolišemo epidemiju, još uvijek nijesmo najgori na svijetu

Ministarka odbacila navode o lošoj epidemiološkoj situaciji u zemlji

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, danas je, odgovarajući na poslanička pitanja, saopštila da Crna Gora u potpunosti kontroliše epidemiju novog koronavirusa, kao i da situacija uopšte nije toliko loša kakvom se pokušava predstaviti.

„Trendovi su jasni i oni pokazuju da se epidemiološka slika u Crnoj Gori stabilizuje. Moram ponoviti da je najteža situacija, sa preko 11000 aktivnih slučajeva i oko 1000 dnevno novooboljelih, bila krajem novembra prošle godine, prije nego što sam preuzela ministarstvo. Pokušava se stvoriti neka slika da nova vlast nije u stanju da iskontroliše epidemiju. Pokazali smo da smo kompetentni, a to najbolje pokazuju naši rezultati. Crna Gora je trenutno jedna od rijetkih zemalja u kojoj je broj inficiranih u padu.“

Ministarka optimistična: Jelena Borovinić Bojović, Foto: aktuelno.me

Na komentare poslanika opozicije da je sramota hvaliti se rezultatima u situaciji kada imamo „skoro najgore brojke u svijetu po svim bitnim parametrima“, ministarka je odgovorila:

„Širenje panike nije u bilo čijem interesu, a pogotovo ne u interesu naših građana i javnosti uopšte. Crna Gora je trenutno druga po broju oboljelih, a tek peta po broju umrlih u svijetu. Svakako nijesmo najgori, kako se pokušava zlonamjerno predstaviti radi ubiranja nekih političkih poena. Iza nas su zemlje sa mnogo jačim zdravstvenim sistemima, kao što su Češka, Gibraltar i San Marino.“

U opoziciji su odgovore Borovinić Bojović ocijenili „neodgovornim i skandaloznim“, dok su poslanici vlasti pružili podršku ministarki i cjelokupnom zdravstvenom sistemu u nastojanju da se stekne kolektivni imunitet i spremno dočeka sezona.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,303PratilacaZaprati

Najpopularniji članci