Crnogorska opozicija zadovoljna: Otkrili svoje kritičke sposobnosti

Politička situacija u Crnoj Gori ovih dana se može opisati kao, u najmanju ruku, prilično aktivna. Svakodnevno pljušte optužbe između vlasti i opozicije. Iz opozicije uglavnom prozivaju novu Vladu za nesposobnost, izgubljenu bitku sa pandemijom, kao i narušavanje međunarodne reputacije ispadima bezbjednosnih službi, dok iz Vlade uzvraćaju porukama da su oni koji ih prozivaju odgovorni za zatečeno stanje.

Čini se da u svom tom haosu, ipak, nastaje i jedna lijepa politička priča. Naime, većina opozicionih poslanika smatra da im je na ličnom planu, promjena perspektive dobro došla.

„Iskreno, po prvi put u životu sam u opoziciji i moram da kažem da je mnogo drugačiji osjećaj. Iako su nam državni interesi ugroženi, sada sam u takvoj poziciji da mogu na glas da kritikujem sve što smatram lošim. Vjerovatno je to samo subjektivni utisak, ali mi se čini da se kod mene razvila istančana sposobnost za kritiku i formulisanje snažnog argumenta“, tvrdi poslanik SD-a Damir Šehović.

Njegov opozicioni kolega, Raško Konjević, sličnog je mišljenja. „Kao što znate, mi u SDP-u smo već pet godina opozicija i u tom periodu smo bili u prilici da za razne stvari kritikujemo i vlast i opoziciju. Neće mi zamjeriti kolega Šehović, ali smatram da imamo mnogo više iskustva. Ne želim da zvučim neskromno, ali teško ćete naći osobu u Crnoj Gori koja može da postavi slučaj i razvije logiku i argument na način na koji ja to radim.“

Iz najveće opozicione partije, DPS-a, nisu željeli da daju komentar.

U svakom slučaju, ostaje nada da će nam u situaciji nestabilne Vlade, teške zdravstene i ekonomske situacije, dan uljepšati još neka ovako lijepa politička priča.

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,306PratilacaZaprati

Najpopularniji članci