Patriotsko Komitski Savez Crne Gore podnosi tužbu protiv Sadikovića

Tvrde da im je oštetio barjak

Domaću i regionalnu javnost sinoć je šokirala vijest da je poznati crnogorski novinar, Sead Sadiković, napadnut u Bijelom Polju tokom „patriotskog“ skupa. Grupa mladića koja je učestvovala u auto koloni ga je, kaže Sadiković, napala na ulici i nanijela mu lakše tjelesne povrede u predjelu glave, ruku i nogu.

Događaj je naišao na osudu sa gotovo svih važnih državnih adresa, od strane medija, političkih partija, ali i običnih građana. Posebno notu apstrakcije ovom činu pridaje to što su mladići, prema kazivanju svjedoka i samog novinara, Sadikovića udarali crnogorskom zastavom.

Čini se da je u moru optužbi ovog čina, ispod radara javnosti prošla tužba koju je Patriotsko Komitski Savez Crne Gore (PKS CG), kao organizator čitavog događaja, podnio protiv novinara zbog, kako tvrde, oštećenja crnogorskog barjaka. Pozvali smo PKS CG za komentar.

See the source image
Oštećena u napadu Sadikovića: Crnogorska zastava

„Sve je bilo mirno dok Sadiković, za koga niko od učesnika auto kolone nije znao da je novinar, nije počeo da provocira okupljene. Dobacivao je i grupa momaka je otišla da popriča sa njim. Isprovocirane ovakvim ponašanjem, naše pristalice su počele da ispred njega mašu našom, crnogorskom zastavom, koju je provokator počeo da udara i gazi. Zbog uništavanja naše svetinje, crnogorske zastave, danas smo podnijeli tužbu protiv Sadikovića i očekujemo novčanu kompenzaciju i javno izvinjenje. Nećemo dati naše svetinje, ko god da ih napada.“

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,306PratilacaZaprati

Najpopularniji članci