Verica Maraš u odboru direktora ToMontenegro?

Pripreme za osnivanje nove nacionalne avio kompanije su u jeku

U toku su završni radovi na pravnoj i administrativnoj pripremi novog nacionalnog avio prevoznika ToMontenegro. Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić zadovoljni su dosadašnjom dinamikom.

„Već smo uspjeli da u izuzetno kratkom roku obezbijedimo slotove za novu kompaniju. Ako nastavimo ovim tempom, očekujemo da ToMontenegro bude operativan već u junu ove godine“, poručuje Spajić.

Bojanić je nešto oprezniji. „Još je rano govoriti o datumima. Stanje koje smo zatekli sa Montenegro Airlines-om je užasno i moramo istovremeno da se pozabavimo dugovima i rješavanjem socijalnog statusa radnika ove kompanije. Nadamo se da ćemo kroz ovu tranziciju proći što bezbolnije i brže.“

Dok javnost špekuliše o datumima i mogućim destinacijama kompanije ToMontenegro, već je poznato da će izvršni direktor kompanije biti Predrag Todorović, dok su u odbor direktora izabrani Nebojša Vuksanović, Goran Đurović, Pavle Tripković i Filip Radulović. U Odbor je izabran i Milovan Milić, koji je međutim, juče obavijestio rukovodstvo da podnosi ostavku na tu poziciju. U javnosti se već licitira ko bi mogao da popuni upražnjeno mjesto, a iz Bojanićevog kabineta je procurila informacija da je glavni kandidat za novog člana odbora direktora ToMontenegro bivši prvi operativac Plantaža, Verica Maraš.

„O tim stvarima ne bih još uvijek da govorim javno. Ono što je sigurno je da ćemo birati ljude koji su iskusni na rukovodećim funkcijama i iza sebe imaju dobre rezultate. Takvih nema mnogo u Crnoj Gori. Mogu samo da vam kažem da neće biti zapošljavanja po partijskoj liniji, ali isto tako ne želimo ni revanšizam. Neka rezultati govore“, ostao je zagonetan ministar Bojanić.

Komentari

  1. Tako je Bojanicu! Samo iskusne biraj u odbore.
    Ima i onaj Djurisic, nekadasnji MA direktor.
    Ako govorimo o iskustvu i dobrim rezultatima, njega ne bi smjeli da zaboravite!

Komentarisanje je zaključeno

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,175PratilacaZaprati

Najpopularniji članci