Nastavljaju se fizički napadi pripadnika LGBT populacije na vjernike

Građani u strahu

Napadi pripadnika LGBT populacije na obične građane se nastavljaju. Ovog puta, žrtva napada je bio mladić u Podgorici. Kako nezvanično saznajemo iz Uprave policije, napadači su identifikovani i privedeni na informativni razgovor.

Motiv napada je, prema našim saznanjima, bilo to što je pomenuti mladić oko vrata nosio vjerski simbol (krst). Izvor iz policije nam je kazao da se sumnja da su mladića, nakon što je izašao iz kladionice i malo se udaljio, fizički napala dva lica i nanijela mu teške tjelesne povrede.

„Momak je završio sa povredama glave. Napadači su mu prišli s leđa i napali ga iz čista mira, samo jer je nosio krst oko vrata. Udarali su ga, nazivali pogrdnim imenima i govorili mu da je bolesnik i da mu nije mjesto u njihovom gradu. Nakon toga je jedan od njih izvadio bojice i na grudima mu naslikao dugine boje. Nije prvi put da se ovako nešto dešava.“

Nijedna vjerska grupa nije pošteđena

Sve vjerske zajednice u Crnoj Gori su osudile ovaj incident.

„Po ko zna koji put, na meti napada je čovjek koji nikom ništa nije skrivio. Jedina njegova krivica je što je nosio krst, koji su napadači primijetili. Neshvatljivo je da se ovakve stvari i dalje dešavaju u 21. vijeku“, navodi se u zajedničkom saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske, Crnogorske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Iz udruženja LGBT organizacija u Crnoj Gori u početku nismo mogli dobiti odgovor, jer nisu odgovarali na naše pozive. U popodnevnim časovima su, međutim, objavili saopštenje za javnost.

„Određeni mediji i vjerske zajednice, finansirane iz inostranstva, vrše prljavu kampanju protiv LGBT udruženja i politizuju čitav slučaj. Naravno da osuđujemo bilo koji napad, pogotovo fizički. Niko ne smije da bude meta napada samo zbog toga što je drugačiji od ostalih. Međutim, takođe moramo istaći da osobe koje su mogle ovako nešto da urade nisu pripadnici LGBT populacije. Mi promovišemo ljubav i opraštanje, a ne mržnju i agresiju. Dugine boje kao naš simbol ljubavi su zloupotrijebljene.”

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,176PratilacaZaprati

Najpopularniji članci