Navijači podgoričke Budućnosti prelaze u Prvu ligu Srbije

Nezadovoljni atraktivnošću domaćeg prvenstva

Navijači podgoričke Budućnosti, popularni „Varvari“, najavili su istupanje iz šampionata Crne Gore i prelazak u susjednu Srbiju.

„Prethodnih godinu dana zbog pandemije gotovo da nismo imali šansu da sa tribina navijamo za svoj klub. Znamo da niko nije kriv za to, ali je nakupljeno nezadovoljstvo sada izašlo na površinu. Ni u normalnim okolnostima ova liga nam ne pruža navijačku satisfakciju, jer gotovo da nema rivalskih navijača. Kad odemo negdje na gostovanje, moramo da provociramo obične građane da bi nam bilo malo zanimljivije“, navodi se u saopštenju Varvara.

„Svima nam je ovo dosadilo. Budući da domaći savez nije pokazao spremnost da nam obezbijedi uslove za normalno navijanje i redovne sukobe sa protivničkim navijačima, bili smo prinuđeni na ovakav potez. Ni nama nije namjera da maltretiramo lokalno stanovništvo.“

Ovakav potez jedne navijačke grupe nezabilježen je u svijetu. „Volimo Budućnost, ali što je mnogo, mnogo je. Ova liga nam ne pruža nikakvu šansu da se na ravnopravan način nadmećemo sa našim regionalnim i evropskim kolegama“, navodi se u saopštenju.

Nakon ove najave, oglasile su se brojne nevladine organizacije koje su pozdravile odluku Varvara da napuste Crnu Goru. „Šteta, ali život ide dalje“, poručuju iz LGBT foruma Progres.

„Srbiju smo izabrali zbog blizine i rođačkih veza, organizacije putovanja, ali i poznatog rivalstva sa navijačima Zvezde i Partizana. Još uvijek razmišljamo hoćemo li navijati za Budućnost iz Banatskog Dvora, ili Radnički iz Niša, sa kojim već imamo prijateljske veze.“

Komentari

Komentarisanje je zaključeno

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci