Perper traži od vlade proslavu nekog sportskog uspjeha na kojoj bi nastupali

Pogođeni pandemijom Covid-19

Pandemija virusa Covid-19 pogodila je sve kategorija stanovništva, kao i sve privredne grane u manjoj ili većoj mjeri. Društveni život je gotovo ugašen, a zbog straha od širenja zaraze su u potpunosti zabranjeni muzički koncerti i većina kulturnih događaja.

Čini se da je muzička industrija posebno pogođena pandemijom. Domaći muzičari su više puta tražili pomoć i razumijevanje vlade, međutim za sada još uvijek ne uspijevaju da se izbore za bolji status. Kultna crnogorka pop grupa Perper uputila je otvoreno pismo kabinetu premijera.

Pismo objavljujemo u cjelosti.

„Poštovani g-dine Krivokapiću,

Obraćamo Vam se u nadi da ćete pokazati razumijevanje za tešku situaciju u kojoj su se našli crnogoroski muzičari, pogođeni mjerama za sprečavanje širenja virusa Covid-19.

Iako razumijemo potrebu da vlada uradi što je u njenoj moći da zaštiti zdravlje građana, smatramo da je takođe važno pomoći posebno pogođenom kulturnom sektoru i muzičkoj industriji. Pored toga, ističemo da je mentalno zdravlje jedino što može da nas sačuva u ovim teškim vremenima, a kultura i muzika u tome mogu odigrati ključnu ulogu.

U tom cilju, imamo nekoliko predloga koje se nadamo da ćete uvažiti. Poznato vam je da je Perper, kao najveća crnogorska pop grupa, već godinama (a i duže), nezaobilazan dio svih bitnijih manifestacija i proslava koje se dešavaju u Crnoj Gori.

Smatramo da je sada, više nego ikada ranije, građanima potrebna nada i pozitivna energija, te predlažemo organizaciju koncerta naše grupe na Trgu nezavisnosti u Podgorici, uz poštovanje mjera fizičke distance.

Kao povod za ovaj koncert može se navesti proslava nekog sportskog uspjeha koji se desi u idućem periodu, a u krajnjem slučaju možemo rekreirati neke spektakularne proslave poput one nakon zlata vaterpolista iz Malage, ili zlata rukometašica iz Beograda.

Vjerujemo da bi ova inicijativa naišla na veliku podršku javnosti i da bi bila jedan bitan korak ka (mentalnom) savladavanju ove pandemije.

Grupa Perper“

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,174PratilacaZaprati

Najpopularniji članci