Opozicija brani volju mitropolita Amfilohija: Uskoro kreću litije

Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) izdali su danas zajedničko saopštenje u kome pozivaju novu vlast da objavi sadržaj Temeljnog ugovora koji Vlada planira da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Osim toga, tvrde u opoziciji, informacije koje imaju ukazuju da je na djelu nova izdaja nacionalnih interesa.

„Vlada svojim netransparentnim postupanjem u ovom, kao i u mnogim drugim slučajevima, ponovo ugrožava teritorijalni integritet Crne Gore. Tajnim sklapanjem sporazuma sa SPC pokušavaju da ozakone otimanje državne imovine, a to im sigurno nećemo dozvoliti. Pozivamo Vladu da odmah objavi sadržaj ugovora koji namjeravaju da potpišu sa patrijarhom Porfirijem“, stoji u saopštenju.

See the source image
Patrijarh SPC Porfirije, Foto: Tanjug

Iz opozicije poručuju i da, prema informacijama koje imaju, ugovor koji će Vlada potpisati predstavlja izdaju volje i samog mitropolita Amfilohija.

„Pored svih nesuglasica koje smo imali sa pokojnim mitropolitom, priznajemo da se zalagao za autonomiju Mitropolije crnogorsko-primorske. Ovim ugovorom i izbacivanjem termina „Pravoslavna crkva u Crnoj Gori“ se i formalno otvara prostor za potpunu okupaciju crkve i brutalnu pljačku državne imovine. Ukoliko Vlada hitno ne odbije potpisivanje ovakvog ugovora, pozivamo sve prave Crnogorce i Srbe da stanu u odbranu naših svetinja. Razmatramo da uskoro pokrenemo masovne litije u svakom gradu.“

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,199PratilacaZaprati

Najpopularniji članci