Popović se izvinio zbog promašaja

Javnost razočarana nepreciznošću proslavljenog vaterpoliste

Jučerašnji Premijerski sat na Cetinju, prvi od dolaska Zdravka Krivokapića na čelo Vlade Crne Gore, pored oštre razmjene argumenata, obilovao je i scenama koje nisu za pohvalu. Situacija koja je zapanjila, ali i razočarala najveći dio domaće javnosti, desila se na samom početku sjednice, kada je predsjednik Liberalne Partije (LP) Andrija Popović, u znak protesta zbog nepoštovanja skupštinskog Poslovnika, isti bacio u pravcu predsjedavajućeg parlamenta, Alekse Bečića.

Popović je zbog ovog nepromišljenog poteza zaradio momentalno isključenje sa sjednice, a javnost i većina poslanika ostali su zgroženi činjenicom da Popović, kao bivši „olimpijac“ sa zlatnom medaljom u vaterpolu, nije uspio da pogodi metu, već je umjesto Bečića, Poslovnikom u glavu pogodio predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

Brojne nevladine organizacije pozvale su juče Popovića da se hitno izvini, što je on u kasnim poslijepodnevnim časovima i učinio. Izvinjenje koje je uputio crnogorskoj javnosti, međutim, može biti protumačeno na različite načine, jer je ostalo nejasno kome je tačno bilo upućeno. U razgovoru za naš portal, predsjednik LP pojašnjava:

„Naravno, izvinio sam se zbog sramote koju sam danas nanio ne samo sebi, već i svojim kolegama iz svijeta vaterpola. Kao bivši reprezentativac velike Jugoslavije i olimpijski šampion, priznajem da nijesam smio sebi onako nešto da dozvolim. Obećavam da se u budućnosti ovakvi promašaji neće dešavati.“

Njegov kolega iz DPS-a, Nikola Janović, još jedan naš proslavljeni vaterpolista, bio je vidno uzrujan potezom svog kolege.

„Neodgovorno, neprofesionalno, sebično. Jedna od prvih stvari koje naučite kada se bavite sportom je da je važno da pobijedi tim, a ne pojedinac. Kada vam je saigrač u izglednoj poziciji, morate da mu dodate loptu. Popović je danas pokušao da izigrava heroja i ovo je rezultat. Nadam se da je naučio lekciju.“

See the source image
Razočaran potezom kolege: Nikola Janović

Predsjednik skupštine Aleksa Bečić, koji je, kako se smatra, bio prava meta Popovića, nije krio zadovoljstvo.

„Znamo i sami, neki se sjećaju, neki su gledali snimke, kakvu ubitačnu desnu ruku ima poslanik Popović. Moram priznati da sam zadovoljan raspletom situacije, a siguran sam da će kolega zbog današnjeg isključenja i suspenzije dobro da razmisli prije nego se odluči na sličan potez“, poručuje Bečić.

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,306PratilacaZaprati

Najpopularniji članci