Đukanović ponovo igra šah

Kako nezvanično saznajemo iz krugova bliskih predsjedniku Crne Gore, Milo Đukanović se nedavno vratio svojoj drugoj ljubavi – šahu. Opšte je poznato da je predsjednik prestao da igra šah početkom devedesetih godina prošlog vijeka, što se poklopilo i sa ratnim dešavanjima  na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, nakon poraza na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, predsjednik se vratio šahu, po uzoru na bivšeg američkog predsjednika Džona Kvinsi Adamsa i naučnika Bendžamina Frenklina.

Zatražili smo potvrdu ovih navoda iz kabineta Đukanovića, odakle su oštro odbacili ove tvrdnje: “Zluradi su navodi da je predśednik ikad prestao da igra šah. Istina je da zbog državničkih obaveza predśednik Đukanović naprosto nije imao dovoljno vremena da se posveti ovom plemenitom sportu, naročito u turbulentnim vremenima devedesetih kada je branio i odbranio Crnu Goru od velikosrpske agresije. Nakon veličanstvenog 21. maja 2006. godine, kad je srpska prijetnja privremeno odbijena, predśednik je uspio da u svoju agendu uvrsti makar partiju-dvije šaha dnevno i za kratko vrijeme je postigao zavidne rezultate.”

“Posljednjih godina, postalo je više nego očigledno da je košarka postala sredstvo preko kojeg se regionom širi svetosavska propaganda. Kao i mnogo puta do sada, predśednik je na vrijeme prepoznao ovu perfidnu manipulaciju. Omrznuo je ovaj nekada njemu omiljen sport, pa je zauvijek zabranio njegovo spominjanje u svojoj blizini i prešao sa košarke na šah. Lažni navodi i pokušaji diskreditacije koje ste citirali najbolje oslikavaju moralno posrnuće crnogorskog društva nakon 30. avgusta, u kome su laž i prevara postali svakodnevica“, stoji između ostalog u saopštenju kabineta koje potpisuje Časlav Vešović.

Članak poslao naš dopisnik iz Spile Grahovske

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,190PratilacaZaprati

Najpopularniji članci