Krivokapić: Ženama mjesto u kuhinji

Premijer Zdravko Krivokapić nastavlja da iznenađuje domaću javnost. Da podsjetimo, prošle nedjelje je tokom posjete devetočlanoj porodici izjavio, između ostalog, da su malobrojne porodice egoistične i da su prema psiholozima porodice sa više članova „uvijek ispadale uspješne“. Ta izjava je izazvala burne reakcije na društvenim mrežama, pogotovo od strane pripadnica ljepšeg pola.

Očekivalo se da Krivokapić izađe pred javnost i pojasni da li je samo pogrešno shvaćen, ili zaista misli da su svi oni koji nemaju mnogo djece egoisti. Tim povodom, premijer je jutros poručio da su njegove riječi po ko zna koji put pogrešno interpretirane.

„Od kad sam stupio na dužnost, sve moje izjave se dočekuju na nož i iskrivljeno se prenose. Nikada nijesam mislio da su oni koji ne mogu da imaju djece iz određenih razloga egoisti, već samo oni koji to mogu, a neće. To je sebično“, pojašnjava premijer.

Zdravko Krivokapić

„Naše žene su naše blago i moramo ih cijeniti i poštovati. Na kraju, na njima je najteži zadatak, a to je da iznesu porodicu i vode računa o domaćinstvu. Moramo pokazati poseban senzibilitet“, nastavlja Krivokapić.

Na pitanje novinara da li to znači da smatra da žene treba da budu domaćice, Krivokapić odgovara: „To ne smatram ja, već najugledniji svjetski naučnici. Ja jesam religiozan, ali sam kao što znate i univerzitetski profesor i čovjek od nauke. Evolucijom su se žene i muškarci razvijali na različit način. Dok su muškarci išli u lov, žene su uglavnom vodile brigu o domaćinstvu. To su neke stvari koje se do danas nisu promijenile. Ne kažem da ženama ne treba dati izbor, ali je i naš zadatak da ih podstaknemo da rade ono za šta su najsposobnije.“

Na pitanje novinara da pojasni koji to najugledniji svjetski naučnici tvrde da su žene pogodnije za rad u kući, Krivokapić je uputio na svog savjetnika, eminentnog politikologa Srećka Crnogorca. Crnogorac je, između ostalog, široj javnosti postao poznat na početku pandemije, u martu prošle godine. Tada je glasno zagovarao progresivni pristup borbe protiv novog koronavirusa, koji bi umjesto zatvaranja podrazumijevao puštanje virusa i sticanje kolektivnog imuniteta prirodnim putem.

Komentari

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,178PratilacaZaprati

Najpopularniji članci