Medojević: Joanikije je agent CIA

Nakon skorašnje izjave episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, u kojoj ističe da je važno da Crna Gora ima podršku međunarodne zajednice, oglasio se i predsjednik Pokreta za Promjene (PzP), Nebojša Medojević.

Medojević je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je Joanikije produžena ruka američke spoljne politike i tzv. duboke države SAD.

„Poštujući njegovu brigu za nacionalne interese i uz svo uvažavanje njegove crkvene funkcije, mislim da je nastup Joanikija bio autogol za vlast. Da bi Crna Gora zaista ušla u fazu demokratije i promjena neophodno je da sa javne scene odu dva glavna lika – premijer Krivokapić i episkop Joanikije“, smatra Medojević.

Nebojša Medojević

„Iz svojih izvora, a i iz javnih nastupa Joanikija i Gojka Perovića je očigledno da rade u interesu tajkuna Miška Perovića i njegovog medijskog koncerna, a zna se da je Miško koordinator svih aktivnosti CIA u Crnoj Gori. Tek kad se oslobodimo domaćih izdajnika koji ne žele da naprave diskontinuitet u odnosu na prethodnu vlast, moći ćemo da krenemo naprijed“, zaključuje Medojević.

Ovakav Medojevićev stav je začuđujući, budući da se nedavno sastao sa Joanikijem na njegov poziv i izjavio da sa episkopom nema nikakav problem.

Neimenovani izvor iz PzP-a smatra da su skorašnje aktivnosti Medojevića, iako na prvi pogled djeluju šizofreno, posljedica promišljene strategije i pokušaja pozicioniranja stranke kao procrnogorske, antiglobalističke struje pred naredne parlamentarne izbore.

Komentari

spot_img

Povezani članci

Pratite nas na društvenim mrežama!

2,452FanovaLajkova
395PratilacaZaprati
1,909PratilacaZaprati

Najpopularniji članci